top of page

7 thuiscursussen waarmee je jouw arbeidsmarktkansen vergroot

Updated: Sep 20, 2022


7 thuiscursussen waarmee je jouw baankansen vergroot

Wil je de tijd dat je zonder werk zit goed besteden? Of heb je een baan, maar wil je iets anders en is jouw cv daar nog niet klaar voor? Met deze thuiscursussen heb je altijd een waardevolle aanvulling voor je cv. Ze zijn in bijna elke baan van toegevoegde waarde. Dus als je nét iets meer wil bieden dan je concurrent is een investering in een van deze thuiscursussen een goed idee.1. thuiscursus Excel


Excel is echt zo'n programma dat iedereen kent en vaak ook op zijn cv heeft staan. De meesten weten nog niet de helft van wat je ermee kan. En anders dan wij Word, kom je daar al doende niet zo makkelijk achter. Terwijl het in heel veel functies (en ook privé) heel fijn is om dit programma te masteren.


Je maakt er (financiële) planningen, rapportages of grafieken in een handomdraai mee. De investering valt enorm mee en in een paar lessen weet je al heel veel. Niet gek dus, dat de cursus Excel een van de meest populaire thuiscursussen is.
2. Thuiscursus Lean


De cursus Lean is een van de populairste thuiscursussen van dit moment. Lean is een managementfilosofie of methode waarmee je bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk kunt managen en continu blijft verbeteren.


Door verspillingen te herkennen en elimineren werkt het in de meeste gevallen ook kostenbesparend voor een organisatie. Welke werkgever is daar nu niet blij mee? En als jij een cursus Lean in the pocket hebt, is die werkgever dus ook extra blij met jou.


3. Thuiscursus timemanagement


In een cursus timemanagement leer je om je tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Je verspilt dus geen minuten en uren meer aan onnodige dingen. Het gevolg is, dat jouw productiviteit automatisch met sprongen omhooggaat. In iedere branche en iedere functie is dit van toepassing.


Thuiscursus Time Management
Een thuiscursus time management is voor iedereen waardevol.

Werknemers die de juiste dingen doen, en ook nog op de juiste momenten? Daar worden werkgevers altijd blij van. Het is voor jezelf een prettige leidraad bij het plannen van je werk. De cursus Time Management is een relatief kleine investering in zowel tijd als geld. En als je het ons vraagt, een waardevolle toevoeging in dit lijstje thuiscursussen voor écht iedereen.

4. thuiscursus zelfvertrouwen


Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of je wil een stapje hogerop en je onzekerheid zit je in de weg, is deze voor jou. Niet direct een cursus om op je cv te vermelden, maar deze verhoogt je kansen absoluut. Want zelfverzekerde mensen komen gewoon geschikter over.


Dat is misschien niet eerlijk, maar het goede nieuws is dat je het gewoon kunt leren! Meer zelfvertrouwen betekent minder faalangst en stress. Een beter zelfbeeld en zelfacceptatie helpen je niet alleen om een baan te krijgen maar zorgt voor verbeteringen in je hele leven. Wil jij ook die eerste indruk bij het sollicitatiegesprek nailen? Dan is dit iets voor jou om naar te kijken.

5. thuiscursus leidinggeven


Deze selecteerden we uit het uitgebreide assortiment thuiscursussen wat er online te vinden is, voor degenen die op zoek zijn naar een betere baan. Van leiding-ontvangende functie naar leidinggevend? Dat gaat een stuk makkelijker als je de cursus leidinggeven hebt gevolgd.


Ook als je wel ervaring als leidinggevende hebt, maar tegen bepaalde zaken aanloopt, of je ervaring op je cv nog wat kracht bij wilt zetten. Een goed idee als je leidinggevend wilt worden aan een groter team bijvoorbeeld. Behalve betere arbeidsmarktkansen vergaar je hiermee natuurlijk ook handvatten om je team straks nog beter aan te sturen.6. thuiscursus Typevaardigheid


Ben jij die persoon die nog steeds met twee vingers typt? Kan jij ook niks aan doen. Nooit typeles gekregen op school. Ondanks dat je snel geworden bent in het tweevingerig typen, zou blind kunnen typen met 10 vingers je per e-mail al minimaal 5 minuten tijdwinst opleveren. Als je veel mail krijgt, is dat misschien wel een uur per dag. Dat betekent bijna een dag extra tijd per week!


Of kan je er wel iets aan doen? Natuurlijk. Een cursus typevaardigheid is een kleine investering in zowel tijd als moeite als je weet hoe vaak je er plezier van zal hebben. In een tijdperk dat computers niet meer weg te denken zijn (en niet alleen in kantoorfuncties) is een cursus typevaardigheid gewoon een must.


Thuiscursussen doe je waar en wanneer je maar wilt.
Met thuiscursussen werk je aan jezelf, waar en wanneer je maar wil!

7. thuiscursus Microsoft Outlook


Dit is een van de thuiscursussen waarmee je jezelf enorm helpt. Want Outlook is een e-mailprogramma waarmee je (naast e-mailen natuurlijk) jouw werk heel goed kunt organiseren. Je moet alleen even weten hoe dat werkt.


Met slim gebruik van de agenda plan je je taken in, maak je afspraken met anderen en werk je dagelijks je takenlijstje efficiënt af. Zo hou je vanzelf tijd over. Met deze thuiscursus Microsoft Outlook doe je jezelf en je toekomstig werkgever echt een groot plezier.


Meerdere Thuiscursussen volgen?


Als jij denkt dat je na een van deze thuiscursussen nog niet klaar bent en nog meer cursussen wil volgen, heb ik nog een tip. Via onderstaande button vind je een opleider die een all-you-can-study traject aanbiedt. Dat betekent dat je een jaar lang, zoveel opleidingen mag volgen als je wilt. Een jaartje investeren in jezelf?


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page