top of page

Baan met zingeving? 7x Hier vind je die duurzame vacaturesDuurzame vacatures zijn hot. Foto: Unsplash

Een baan met zingeving. Een baan waarmee je een schakel bent op weg naar een betere wereld. Of een baan bij een organisatie die de wereld in elk geval niet verder beschadigt. Elke dag zijn er meer mensen die ervoor kiezen om uitsluitend op duurzame vacatures te solliciteren.

We zijn met zijn allen dus heel goed bezig! En het mooie is: er zijn ook steeds meer mogelijkheden om bij bewuste organisaties te gaan werken. Of je nu direct of indirect bijdraagt aan een beter milieu. En waar je die duurzame vacatures vindt? In dit blog vind je alvast 7 websites die de moeite waard zijn.
1. Sustainablejobs: een vacaturebank met uitsluitend duurzame vacatures


Bij Sustainablejobs.nl vind je niet alleen duurzame banen, je kunt ook eens door de beroepengids bladeren. Het is een lijst met duurzame beroepen. Handig, want van de meeste van deze duurzame beroepen weet jij niet wat ze precies inhouden, wat je ermee kan verdienen en wat je ervoor moet kunnen. En misschien zit er ook wel een duurzame vacature bij van een beroep waarvan jij het bestaan nog niet wist! Had je bijvoorbeeld al gehoord van de functie 'Circular Economy Officer'? Dat bedoel ik.


2. Greenjobs: vacaturebank duurzame banen met een missie


Greenjobs wil het bedrijfsleven en de overheid futureproof maken en meer mensen aan duurzame banen te helpen. Als jij zo'n mens bent, neem er dan even een kijkje. Met een handig filter krijg je snel inzicht in de duurzame vacatures die bij jou passen. De duurzame vacatures zijn zo gepresenteerd dat je in een oogopslag de functienaam, plaatsnaam, fulltime of parttime en de salarisindicatie kunt zien, als de werkgever dat heeft ingevuld. Dat zoekt lekker snel!


3. Duurzame vacaturebank: verzamelt duurzame BANEN Sinds 2007


Met een zoekfunctie op trefwoord, locatie en categorie heb je bij Duurzamevacaturebank.nl snel een lijst met duurzame vacatures die het waard zijn om nader te onderzoeken. Behalve zoeken kun je via deze site misschien ook gevonden worden. Want de duurzame vacaturebank biedt de mogelijkheid om een cv te plaatsen. Als een werkgever de vacaturebank dan vraagt om een zoekopdracht, nemen ze de ontvangen cv's door op geschikte kandidaten. Altijd doen, toch?4. MVO Vacaturebank met maatschappelijk verantwoorde vacatures


Maatschappelijk verantwoorde vacatures, duurzame vacatures... poteeto, potaato. Het komt op hetzelfde neer. Dus deze hoort ook in het lijstje. De MVO vacaturebank is een onderdeel van het platform duurzaamondernemen.nl die we ook maar even noemen, voor als je nog inspiratie zoekt om een duurzaam bedrijf op te starten. Je kunt via deze duurzame banensite trouwens ook stageplaatsen vinden.


5. Kies Groener, de gids om bewustere keuzes te maken, Verzamelt ook duurzame vacatures


Kies Groener is een platform dat je helpt om duurzamer te leven in de breedste zin van het woord. Nu hoort werken daar natuurlijk ook bij. Dus verzamelen zij duurzame vacatures op kiesgroener.nl/duurzame-vacatures. Goed hè? Je vindt hier zowel full-als parttime duurzame banen, stageplaatsen, vrijwilligerswerk en ook opdrachten voor freelancers. En als je er dan tòch bent, neem dan meteen even een kijkje bij het duurzame nieuws. Je vindt er blogs met allerlei tips om duurzaam te leven.


6. Baan met impact: koppelt duurzame vacatures aan impactmakers


Want dát ben je, als je jouw talent vooral inzet om de wereld te verbeteren. Je vindt bij Baan met Impact dus duurzame banen. Net als bij de rest van dit lijstje. En wat de rest niet heeft, is een zoekfunctie naar impactbedrijven. En dat is weer handig, voor als jouw vacature er nu niet bij staat. Dan kijk je of er een werkgever is waar je bloed sneller van gaat stromen. Om de vacatures bij hen goed in de gaten te houden. Of nog beter: om meteen een open sollicitatie te sturen. Je weet nooit wat er binnen zo'n organisatie speelt.


Duurzame vacatures
Er zijn steeds meer duurzame vacatures. Foto: Unsplash

7. Ecojob: specialist in milieubanen


Milieubanen? Ja, die zijn ook duurzaam. Dus als je op alle voorgaande sites jouw duurzame droombaan nog niet gevonden hebt, kijk dan ook nog even op Ecojob. Zeker als je niet alleen voor een beter milieu wil werken maar ook dagelijks mét het milieu bezig wil zijn. Als Milieutechnisch Veldwerker bijvoorbeeld. Je kunt jezelf hier ook als kandidaat inschrijven zodat de matchmakers van Ecojob voor je op zoek gaan naar een passende duurzame vacature.


Weet jij nog een duurzame vacaturesite die we aan dit Lijstje kunnen toevoegen?


Of heb jij een bijzondere duurzame baan waar je ons over wil vertellen omdat je bijvoorbeeld nog wat collega's kunt gebruiken? Iets anders te melden over duurzame vacatures, duurzame banensites of maatschappelijk verantwoord werk? Neem dan contact met ons op. Leuk! We vinden het altijd leuk om van je te horen, en misschien hebben andere werkzoekenden er iets aan.

323 views0 comments

Comentarios


bottom of page