top of page

Hoe Annemarie loopbaancoaching toepast voor jouw werkgeluk

Updated: Oct 26, 2021


Loopbaancoach Annemarie Bührs
Foto: Martine de Groot, GrootinBeeld

Werk zoeken is soms een complex en confronterend proces. Het begint al met de vraag 'Wat wil ik?' waarbij je gedwongen wordt om jezelf, je vaardigheden en je talenten onder de loep te nemen. Hulp nodig? Geen zorgen, loopbaancoaches genoeg. En allemaal coachen ze op een andere manier. Als je een professional inschakelt om je te helpen is het - vooral bij coaching - belangrijk dat je een klik voelt. Wij helpen je door zoveel mogelijk loopbaancoaches en andere professionele 'sollicitatiehelpers' te interviewen.


Deze keer vroegen we Annemarie Bührs naar haar loopbaanontwikkelingsbureau, haar methodes en haar beste tips voor jou.

Met welk product of dienst help jij mensen Bij het vinden van een passende baan ?


InProgression is een loopbaanontwikkelingsbureau voor één op één loopbaancoaching en coaching on the Job. Maatwerk is mijn uitgangspunt, afgestemd op de klant als persoon en op haar of zijn vraag.


Ik help graag klanten die zichzelf willen (blijven) ontwikkelen naar de volgende stap in hun loopbaan. Stappen die aansluiten bij hun persoonlijke drive en missie.


Ik ben erkend Noloc Register Loopbaanprofessional en Happy At Work Coach. De klant kan letterlijk in beweging komen via wandelsessies of naar kantoor komen (of online-sessies). Of een combinatie daarvan.


Vertel er eens wat meer over, waarom en hoe begon het?


In mijn DNA zit een enorme drive en nieuwsgierigheid. Strategisch denken, leren en de dialoog zijn mijn kracht. Familie, vrienden en klanten vind ik van ongelofelijke waarde. Mijn carrière begon als Product Manager bij Nederlands Nostalgische en bekendste koekmerk.


Daar kwam ik erachter dat ik meer geïnteresseerd was in de mens zijn DNA en werkmotieven, dan in de werkwijze van het product (hoe lekker die koekjes en chocolade ook mogen zijn).


Het gevolg was eerst een prachtig tussenjaar: een wereldreis in 1998 met onvergetelijke herinneringen. Na die reis wist ik, dat ik als loopbaancoach wilde gaan werken. Hier heb ik tal van opleidingen in coaching voor gevolgd.


Uiteindelijk ben ik arbeidspsychologie gaan studeren, omdat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar wat elk mens in zijn leven beweegt. Werk is daarbij een essentieel onderdeel. In mijn beleving ben je happy als je jouw passie en missie in het leven kan volgen.


Bij de ontwikkeling van InProgression en in mijn hele leven was mijn vader mijn inspiratiebron. Hij werkte als dactyloscoop (vingerafdruk specialist) bij de politie. Als kind was dit een garantie voor een dynamische spreekbeurt. Om mijn vader en onze unieke print te eren, heb ik gekozen voor de unieke vingerafdruk als logo voor InProgression. Het symboliseert ook de opkomende zon als energiebron om jou in je kracht te zetten.


Wandelcoaching / sollicitatiecoaching
Wandelcoaching geeft veel rust bij rouwverwerking na baanverlies. Foto: stockfoto van WIX ter illustratie.

Waarom is Loopbaancoaching belangrijk Bij Het vinden van een passende baan?


Ik vind het belangrijk dat elk mens happy in zijn werk is. Mijn passie ligt in een betrokken, mensgerichte en enthousiaste ondersteuning van de klant zijn of haar zoektocht naar waardevol werk.


Deze vragen helpen mijn klanten in hun ontwikkeling:

· Heb ik gebruik kunnen maken van mijn talenten?

· Ben ik me bewust van mijn werkwaarden?

· Hoe kan ik ‘mijn beren op de weg’ ombuigen naar ACTIE?


We werken deze vragen uit van A tot Z; Van hulpvraag tot een mooi cv en een motivatiebrief. Ik maak gebruik van verschillende methodieken. De keuze hangt af van het DNA van de persoon.


Mijn methodieken zijn afgeleid van NLP (neuro linguïstisch programmeren), uitgebreide kennis van persoonlijkheidstesten, de gevolgde opleidingen in loopbaancoaching en mijn studie arbeidspsychologie. We voeren enerverende gesprekken met diepgang en scherpte. Het kan een mix zijn van wandelsessies, op kantoor of online.


Wat gaat er mis bij degenen die jij helpt?


Er kunnen tal van redenen zijn waarom de klant zich bezig wil houden met loopbaanbegeleiding: het verlies van de huidige baan, een disbalans tussen werk en privé, te weinig zelfvertrouwen, het gevoel dat er meer uit het werk te halen is.


Of soms puur als iemand wil solliciteren op een andere baan en handvatten nodig heeft voor een professionele manier van zichzelf presenteren via een cv, motivatiebrief en sollicitatievaardigheden.


Wat krijgen ze concreet van jou?


Ten eerste ondersteun ik klanten bij eventuele rouwverwerking als zij hun baan verloren mogen hebben. Wandelgesprekken geven in dit geval veel rust.


In de opbouw krijgt een klant meer inzicht in zijn DNA in de vorm van een persoons- en beroepsprofiel met een daarop afgestemd uniek cv en een motivatiebrief.


De klant komt erachter wat zijn of haar:

· toegevoegde waarde is;

· inzicht in talent, waarden en competenties;

· meer zelfvertrouwen;

· duidelijk persoons-en beroepsprofiel;

· ondersteuning in sollicitatieproces via een prachtig cv en motivatiebrief;

· trainen van sollicitatie vaardigheden;

· netwerk en personal branding-strategie glashelder.



Hulp bij het maken van een goed cv en motivatiebrief.
Annemarie helpt ook met een cv en een motivatiebrief. Foto: stockfoto van WIX ter illustratie.

Wat levert Jouw loopbaancoaching op?


De klant krijgt waardevolle inzichten die hij of zij kan ombuigen naar actie en ontwikkeling in het Loopbaanpad. Ongeveer 8 van de 10 klanten vindt binnen 3 tot 6 maanden een passievolle en of passende baan.

Wat zijn jouw top 3 Sollicitatietips?


Hoe je gebruik maakt van je eigen waardevolle eigenschappen, vaardigheden, kennis en ervaring en daarmee betekenisvol werk vindt.


Voordat je solliciteert ga je op onderzoek uit:

  • Wat zijn jouw normen en waarden?

  • Wat zijn de waarden van de organisatie?

  • Zoek zoveel mogelijk informatie op over de organisatie op waar jij gaat solliciteren.

Op deze manier kun je vanuit je eigen kracht met vertrouwen een (sollicitatie) gesprek aangaan!


Gebruik je sollicitatiegesprek om beter inzicht te krijgen in de bedrijfscultuur:

Op het moment dat jij voor jezelf helder hebt wat jouw normen en waarden zijn kan je hier naar handelen. Jouw zoektocht naar een bedrijf dat het beste bij je past kan starten en zo vind je een organisatie waar je happy van wordt en blijft.


Stel jezelf in ieder geval de volgende drie vragen:


1. Wat is jouw eerste indruk als je het bedrijf binnen stapt?

Wat zou het leuk maken om hier te werken? Vraag aan potentiële collega’s wat ze leuk vinden aan het bedrijf. Krijg je de kans om enkele werknemers te spreken, dan zegt dat al iets positiefs over de organisatiecultuur.

2. Wat zijn de werktijden en wordt er straks weer 100% op kantoor gewerkt of is er flexibiliteit ten opzichte van thuiswerken?

De norm was van 9 tot 5, maar de realiteit kan nu helemaal anders zijn. Deze gewone vraag geeft je een heel goed idee van de werk-privébalans en hoe het management omgaat met drukke periodes.


3. Wat voor soort organisatie is het? Waar staan ze voor?

Dit is de belangrijkste vraag. Komen jouw normen en waarden met de organisatie overeen? Als je dit weet, kun je ervan op aan dat er een match is tussen jullie. Hoe ziet de organisatie zichzelf? Waar zijn de werknemers trots op? Wat vindt het management het allerbelangrijkste, maar vooral waarom, hoe en wat is dat voor jou?


Voel jij een klik met Annemarie en wil je MEER WETEN?


Loop je vast bij het vinden van een nieuwe baan en lijkt het je fijn om dit met Annemarie te onderzoeken? Je vindt meer informatie op haar website www.InProgression.nl. Ook mag je haar bellen of mailen op: loopbaancoach@ziggo.nl / +31 616710441


Ben jij ook Een sollicitatiehulp-professional?


Weet jij bijvoorbeeld precies wat er nodig is voor een krachtige profielfoto? Maak jij sollicitatievideo's of heb jij je gespecialiseerd in het schrijven van sollicitatiebrieven? Dan nodigen wij je graag uit om hier meer over te vertellen op dit platform. Neem contact met ons op.


bottom of page