top of page

Hoezo cv? Romy maakt sollicitatie-magazines

Updated: Aug 18, 2022


Romy maakt in plaats van een cv een sollicitatiemagazine

Volop aan het ploeteren op de arbeidsmarkt? Goed nieuws, er is hulp. Een heel leger professionals in sollicitatie-hulp staat voor je klaar. Met allerlei producten en diensten, tools, coaching en psychologische kennis helpen ze jou naar je ideale baan. Wij voelen zoveel mogelijk sollicitatiehulp-professionals aan de spreekwoordelijke tand. Wat kunnen ze voor jou betekenen en waarom zou jij daar gebruik van maken? En wat zijn hun beste tips voor jou?


Deze keer: Romy Chatrou van TextVast.


Hoe help jij mensen succesvoller te worden in solliciteren?


Met hun eigen sollicitatiemagazine! De manier om wél op te vallen in een stapel met sollicitaties. Maar dat niet alleen, het magazine helpt je ook om helder te krijgen waar jij voor staat. Waar liggen jouw talenten? Als je die groot op de cover van je eigen magazine ziet staan, dan doet dat iets met je. Daardoor ga je met meer vertrouwen solliciteren.


Vertel er eens wat meer over, waarom en hoe begon het?


Vanuit een vraag die ik van een klant kreeg. Hij ging op zoek naar een nieuwe baan en vroeg of ik eens mee wilde denken vanuit mijn vakgebied (copywriter/communicatieprofessional).


Ik ben zelf dol op magazines maken en ik zag al snel een sollicitatiemagazine voor me. Een beter visitekaartje is er niet, toch? Hij was ook enthousiast. En voor we het wisten, was het idee werkelijkheid.


Waarom is een sollicitatiemagazine Behulpzaam Bij solliciteren?


Het is een mooie manier om jezelf te presenteren én het helpt je om je waardes en je talenten goed in beeld te krijgen. Daar heb je je hele leven iets aan."Bescheidenheid is een prachtige eigenschap, maar niet als je gaat solliciteren. Dan mag je best een bold statement maken."

Wat gaat er mis bij degenen die jij helpt?


Het valt niet altijd mee om ‘van de daken te schreeuwen’ waar je goed in bent. Bescheidenheid is een prachtige eigenschap, maar niet als je gaat solliciteren. Dan mag je best een bold statement maken. En dit magazine helpt je om jezelf echt goed te laten zien.


Niet alleen door een mooie cover met je eigen foto, maar vooral ook door de meer inhoudelijke artikelen waarin je laat zien wie je op je werk én privé bent. Zo krijgen mensen echt een beeld van jou en kunnen ze inschatten of je past binnen het team en de organisatie.


Wat krijgen ze concreet van jou?


Tijdens een call spreken we door wat precies de bedoeling is. Je levert zelf een aantal foto’s aan en ik geef je de handvatten om de input voor de teksten aan te leveren. Op basis daarvan maken wij een mooi en persoonlijk magazine voor je.


Prachtig vormgegeven, net als een tijdschrift dat je in de supermarkt of boekhandel vindt. Wel wat minder pagina’s: vier om precies te zijn. Het magazine kun je zelf printen of als pdf versturen.


Wat levert het sollicitatiemagazine op?


Een mooi visitekaartje!Romy maakt sollicitatiemagazines

Wat is jouw Tip over solliciteren voor onze lezers?


Mijn grootste tip zou zijn: als het goed voelt, probeer het dan gewoon! Ik adviseer ook organisaties en bedrijven op het gebied van arbeidscommunicatie en ik hamer er dan altijd op om niet een té lange eisenlijst op te stellen. Dat schrikt vaak de leukste kandidaten af!


Daarmee bedoel ik mensen die misschien net niet in het ‘perfecte’ plaatje passen, maar wel ontzettend veel drive hebben. Veel dingen kun je on the job nog leren. Laat zien wat jij wél te bieden hebt en twijfel niet aan jezelf.


Wil jij meer weten?


Is een sollicitatiemagazine iets voor jou? Neem een kijkje op de website: www.textvast.nl. Het sollicitatiemagazine vind je in de webshop. En je kunt Romy ook mailen als je vragen hebt: romy@textvast.nl.


Heb jij ook een behulpzaam product OF dienst voor werkzoekenden?


Ben jij net als Romy ook een sollicitatiehulp-professional die sollicitanten helpt om DIE BAAN te bemachtigen? Zin in een interview? Laat het ons weten.

תגובות


bottom of page