top of page

Judith helpt 50-plussers succesvoller te solliciteren

Updated: Aug 18, 2022


In de categorie sollicitatiehulp-professionals hebben we al best wat mensen mogen spreken. Ze helpen je netwerken, cv's pimpen, origineel solliciteren met een sollicitatiemagazine of voorzien je van kledingadvies.


Deze week een interview met Judith Schoorlemmer van sollicitatiehulp.org.


HOE help jij mensen succesvoller te worden in solliciteren of het vinden van een baan?


Ik werk met 1. online sollicitatietrainingen, 2. persoonlijke coaching en 3. klassikale trainingen. Mijn programma’s bestaan uit een combinatie van de eerste 2 methodes.


Daarnaast heb ik een gratis platform ontwikkeld, voor werkzoekenden. We helpen elkaar, geven tips en advies en bieden een luisterend oor als dat nodig is. Ik ben er zelf bijna dagelijks om te helpen. Dat is mijn bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt!


Vertel er eens wat meer over, waarom en hoe begon het?


Ik werk mijn hele leven al in en met de arbeidsmarkt. Ik ben gestart in de uitzendwereld en toen doorgestroomd naar HR. De arbeidsmarkt, en dan met name de vraag- en aanbodzijde van die markt, boeit me mateloos.


In mijn werk heb ik aan alle kanten van de sollicitatietafel gezeten en hierdoor kan ik feilloos zien waarom het zo vaak misgaat, waarom er vaker geen match bestaat dan wel.


Sinds 2021 ben ik gespecialiseerd in 50-plussers, omdat deze groep zo ontzettend veel te bieden heeft, maar toch te weinig wordt gezien en gewaardeerd. Ik denk dat ik hier een grote rol in kan spelen.Zelf werd ik ooit uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, terwijl ik te licht was voor de vacature. Ik werd gebeld.


“Judith, eigenlijk pas je niet op deze vacature. Maar ik ben zo onder de indruk van je brief, dat ik hem aan mijn collega’s heb laten lezen. Ik wil je uitnodigen om toch te komen praten.”


We hebben een superleuk gesprek gehad. Er werd een functie voor me gecreëerd, die ik uiteindelijk niet heb aangenomen. Maar zo zie je, hoeveel verschil een sterke sollicitatiebrief kan maken. En het leuke is dat iedereen dit kan leren!


Waarom is jouw training en/of coaching belangrijk in het kader van solliciteren?


Omdat mijn methodes echt heel goed werken. Ik leer mensen om zichzelf als professional te presenteren in de markt, maar ook op social media en in hun privéleven. Vaak bied ik ze enorme eyeopeners.


Vanuit mijn rol als interim recruiter en HR-Manager kan ik werkgevers voorlichten over de beste manier om hun medewerkers succesvol te maken. En daarmee zichzelf!

Wat gaat er mis bij degenen die jij helpt?


De meeste 50-plussers weten niet hoe het Nieuwe Solliciteren (een methode) werkt. Ze gaan na veel jaren ergens gewerkt te hebben, weer de arbeidsmarkt op. Maar ze hebben geen idee hoe het anno nu werkt en hoe je een plekje aan die sollicitatietafel afdwingt.


Daarnaast hebben ze hulp nodig bij hun profilering. De meeste 50-plussers hebben ook nooit geleerd om zichzelf te profileren. ‘Doe maar gewoon’, was een veelgehoorde term. Ze blijven dus steeds in de schaduw staan.


Ik leer ze om uit die schaduw te stappen. Om zichzelf te laten zien en om een positieve groeimindset te ontwikkelen.Wat krijgen de cursisten en coachees concreet van jou?


Ze krijgen van mij een heleboel:

 • inzichten in zichzelf (door middel van testen);

 • persoonlijke coaching in mindset;

 • positieve energie;

 • werkboeken om de resultaten bij te houden;

 • templates voor cv's en sollicitatiebrieven met voorbeelden;

 • downloads en video’s;

 • heel veel technieken om een goede sollicitatiebrief te schrijven, een goed cv op te stellen en een goed vindbaar LinkedIn profiel te maken;

 • tips om je netwerk uit te breiden;

 • technieken om een supersterk sollicitatiegesprek te voeren.


Wat levert het ze op?


Het levert ze een baan op waar ze echt gelukkig van worden. Een baan die echt bij ze past. Daarnaast hebben de deelnemers van mijn programma gemiddeld 3 maanden eerder een nieuwe baan.


Heb jij Goede tips over solliciteren voor onze lezers?


 1. Zorg dat je eerst onderzoekt welke baan/branche/sector echt geschikt is voor je. Ontdek waar jij gelukkig van wordt.

 2. Maak dan een goed plan van aanpak, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 3. Leer de technieken van het nieuwe solliciteren. Ga met je tijd mee en sta open voor feedback!


Wil jij meer weten over training of coaching van Judith?


Als jij 50-plusser bent en je het Nieuwe Solliciteren eigen wilt maken, kijk dan op www.sollicitatiehulp.org of bel of mail Judith rechtstreeks op: (06) 46244662) info@sollicitatiehulp.org


Ben jij ook iemand die anderen helpt om sterker te staan op de arbeidsmarkt?


Ben jij bijvoorbeeld een cv-specialist, LinkedIn-goeroe of geef je sollicitatietrainingen? Heb je zin om erover te vertellen aan onze lezers? Je bent van harte welkom. Neem contact met ons op en dan regelen we een interview.

Comments


bottom of page