top of page

Uitgenodigd worden op basis van je LinkedIn profiel? Maak kennis met Gabriëlle de Sain

Updated: Oct 4, 2023


Gabriëlle de sain van Trigger Tekst
Gabriëlle van Trigger Tekst. Foto: De Fotovakvrouw

Recruiters en HR Managers kijken allang niet meer alleen naar je cv of motivatiebrief. Ook je LinkedIn profiel wordt onder de loep genomen. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen 9 miljoen gebruikers met een profiel dat zo goed aansluit dat je uitgenodigd wordt?


Wij willen zoveel mogelijk professionals spreken die werkzoekenden hulp bieden bij solliciteren. Wat doen ze precies en hoe helpen ze jou? Wat zijn hun beste sollicitatietips? Wat moet jij weten over het optimaliseren van je LinkedIn-profiel?


Deze keer: Gabriëlle de Sain van Trigger Tekst.
Hoe help jij mensen succesvoller te solliciteren?


Hoewel ik me met Trigger Tekst vooral op ondernemers en freelance professionals richt, help ik met LinkedIn Pro(f) ook geregeld mensen die op zoek zijn naar een baan. Afhankelijk van wie en wat je met je profiel wilt bereiken, optimaliseer ik je LinkedIn profiel. Ik zorg ervoor dat je profiel aansluit bij de doelgroep (recruiters of potentiële klanten), je aanbod en/of cv.


Je profiel maakt een professionele en uitnodigende indruk. Precies wat je nodig hebt, of je nu een baan of opdracht zoekt. Jezelf (overtuigend) presenteren en onderscheiden van anderen is vandaag de dag een must.


Jezelf presenteren op LinkedIn is niet makkelijk. Doe je te veel, dan ben je arrogant en doe je te weinig, dan ben je onzeker.

Wat gaat er mis bij degenen die jij helpt?


Er zijn twee factoren die telkens terugkomen: 1) mensen onderschatten de invloed van LinkedIn en 2) mensen vinden het vaak moeilijk zichzelf te presenteren en profileren. Weet je, LinkedIn is niet zomaar een social media platform. Voor recruiters en HR Managers is het inmiddels een onmisbare tool geworden.


In Nederland alleen al zijn er 9 miljoen gebruikers. 80% van de beroepsbevolking (!) heeft een LinkedIn profiel. Bovendien staat Nederland al jaren hoog in de top van ‘most engaged Linkedin countries’. Dat betekent dat we, zeker in vergelijking met andere Europese landen, heel actief zijn.


Dus, ben je zoek, neem dan LinkedIn serieus en besteed aandacht aan je profiel. Maar ja, hoe dan? Jezelf presenteren en profileren is moeilijker dan je denkt. Doe je te veel, dan ben je arrogant en doe je te weinig, dan ben je onzeker.


Gabriëlle de Sain
Foto: De Fotovakvrouw

Wat krijgen je klanten concreet, Als ze het Linkedin-Pro(f) pakket van je afnemen?


Op basis van je doelen kijk ik onbevooroordeeld naar je profiel. Ik kijk naar de basisinformatie (contactgegevens, werkervaring, opleidingen, vaardigheden e.d.) en vul aan/optimaliseer deze waar nodig.


Daarna ga ik aan de slag met de kopregel en het info-gedeelte. Dit zijn, naast een goede foto, de twee belangrijkste onderdelen van je profiel. Waarom is de LinkedIn kopregel zo belangrijk? Vooral als je op zoek bent naar een baan, is de kopregel en het verwerken van de juiste woorden erin, cruciaal. De zoekfunctie van LinkedIn werkt net zoals Google: op zoektermen.


Welcome to LinkedIn
Solliciteren? LinkedIn optimaliseren. Foto: Greg Bulla via Unsplash

Verder besteed ik veel aandacht aan het Info-gedeelte; een lange elevator pitch waarmee je jezelf presenteert. Het is een kans waar je werkgevers triggert en vertelt wat zij van jou kunnen verwachten.


Alles wat ik tegenkom en optimaliseer, verwerk ik in een document. Daarin staan ook handige tips bijvoorbeeld op het gebied van vindbaarheid, zichtbaarheid, je netwerk uitbreiden of het gebruik van hashtags.


Terwijl ik met je profiel aan de slag ben, kan jij ondertussen een nieuwe profielfoto laten maken, want ook dat is een onderdeel van LinkedIn Pro(f). Hiervoor werken we samen met de studio’s van PhotoSessions.


Wat levert het op?


LinkedIn Pro(f) helpt je bij het realiseren van je ambities. In geval van werkzoekenden betekent dat:


· je profiel volledig, professioneel en uitnodigend is

· je beter gevonden wordt en door de juiste mensen

· je vaker connectieverzoeken ontvangt

· meer mensen jouw uitnodigingen accepteren

· je netwerk groeit

· je door recruiters en HR Managers benaderd wordt


LinkedIn profiel op een laptop.
Nederlanders zijn heel actief op LinkedIn. Foto: Nathana Reboucas via Unsplash

Heb jij een top 3 tips voor het LinkedIn profiel van werkzoekenden?


1. Laat zien dat je op zoek bent; bij je instellingen en privacy kun je keuzes maken en aangeven voor welke functies je interesse hebt en activeer de functie #OpenToWork (klik hier om te zien hoe je dat doet).

2. Houd je profiel actueel; nieuwe e-mailadressen, voltooide opleidingen, speciale prestaties (bij ‘Uitgelicht’) enzovoort.

3. Wees actief en houd bij het geven van reacties, het schrijven van berichten of artikelen altijd je doelgroep in gedachten.


Meer weten?


Je leest alles over LinkedIn en LinkedIn Pro(f) op de website van Trigger Tekst. Daar vind je informatie over hoe je LinkedIn Pro(f) aanvraagt en praktische tips die je meteen kunt toepassen. Natuurlijk kun je Gabriëlle ook gewoon even bellen op 06-21846877 of mailen naar info@triggertekst.nl!


HEb jij ook een product of dienst waarmee je sollicitanten helpt?


Weet jij bijvoorbeeld alles over het maken van een eerste indruk? Schrijf jij sollicitatiebrieven? Of ben jij de expert op het gebied van netwerken voor een baan? Als het je daarnaast ook leuk lijkt om erover te vertellen, horen wij graag van je. Neem contact met ons op en wie weet sta jij in de volgende blogpost!

Commentaires


bottom of page