top of page

Zelf een sterk cv maken met hulp? Maak kennis met Judith

Updated: Nov 8, 2021


Judith Maas van In Movimento. Foto: Roos Koole

Als je het lastig vindt om een goed cv te maken is er hulp genoeg. Je kunt een cv door iemand anders laten maken, of je kunt leren hoe je dit zelf doet. Wij willen zoveel mogelijk professionals spreken die werkzoekenden hulp bieden bij solliciteren. Wat doen ze precies en hoe kunnen ze jou helpen? Wat zijn hun beste sollicitatietips?


Deze keer : Judith Maas van In Movimento.


Hoe help jij mensen succesvoller te solliciteren?


Ik help werkzoekenden, baanveranderaars en studenten een succesvoller cv te schrijven met een onlinetraining.


Vertel er eens wat meer over, waarom en hoe begon het?


Als hr-professional heb ik best wat cv’s voorbij zien komen. En steeds viel het me op dat er alleen taken stonden omschreven bij de werkervaring. En dan het liefst in een soort droge opsomming, zoals ik dat noem. Helaas zegt zo’n droge opsomming niets over de persoon achter het cv.


En daarbij las ik dan veel open deuren. Een leidinggevende die op zijn cv zet dat hij een team aanstuurt of een projectleider die de projectplanning maakt. Het eerste wat ik dan denk bij bijvoorbeeld die leidinggevende: wat heb jij bereikt met je team en hoe heb jij dat gedaan?


Dus wat was het resultaat van je inspanningen en hoe heb je dat gedaan? Daar is de lezer naar op zoek in jouw cv. Zo leert de lezer jou al iets beter kennen. En zo ontstond het idee om een onlinetraining te maken waarin ik ze leer om je taken te herschrijven als successen.


"Wat ik het meeste hoor als ik met iemand over zijn of haar cv praat en vertel over die droge opsomming: ‘zo had ik er nog niet naar gekeken’. Het is echt een andere invalshoek dus."

Waarom is jouw online training behulpzaam als je gaat solliciteren?


Solliciteren start bij het maken van je cv. Als je een goed basis cv hebt, kun je van daaruit eenvoudig een cv maken die je afstemt op de vacature waar je op solliciteert.


Tel daarbij op dat je geen droge opsomming van taken op je cv zet maar juist je successen en de lezer leert jou al een beetje kennen. Hij of zij wordt nieuwsgierig naar de persoon achter het cv.


Online training cv maken
Judith heeft een onlinetraining waarbij je een succesvol cv leert maken. Foto van Wix

Wat gaat er mis bij degenen die DEELNEMEN AAN DE onlineTrainING?


Dat ze zichzelf niet laten zien in hun cv. Dat hun kwaliteiten er niet uit te halen zijn. Wie is nou die persoon achter die functies, taken, opleidingen of nevenactiviteiten? Dat is wat er misgaat.Wat krijgen DE DEELNEMERS concreet van jou?


In de online training Schrijf een succesvol cv leer je in een aantal filmpjes om je basis cv op orde te brengen (actueel te maken). Je weet naderhand wanneer je een chronologisch cv gebruikt, wanneer een vaardigheden-cv en hoe je vaardigheden het best omschrijft. En -wat mij betreft het belangrijkste- ik leer je hoe je jouw taken herschrijft als en succes. Dus wat hebben jouw taken opgeleverd en welke kwaliteiten heb je hiervoor ingezet?


Judith checkt ook cv's in 30 minuten. Foto door cottonbro via Pexels

Wat levert De training een werkzoekende op?


Na de training heb jij een cv die jouw persoonlijkheid laat zien en de lezer nieuwsgierig maakt naar jou. Je laat met je cv zien welke successen je hebt behaald, wat de resultaten waren in de functies die je hebt gedaan én welke kwaliteiten je daarvoor hebt ingezet.Welke tips over Succesvoller solliciteren met een goed cv wil jij onze lezers meegeven?

  • Maak 1 basis cv. Dat is jouw brondocument.

  • Houd je basis cv altijd actueel.

  • Kijk kritisch naar wat je schrijft, kun je nog woorden schrappen zodat je zinnen korter worden? Dat maakt je cv leesbaarder.Zelf aan de slag met jouw cv?

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de onlinetraining Schrijf een succesvol cv, kijk dan op www.inmovimento.nl. Naast de onlinetraining helpt Judith je ook bij het schrijven van je persoonlijk profiel of een cv-check in 30 minuten. Heb je een vraag voor Judith? Stel die dan via haar website.Ben jij ook zo iemand die sollicitanten helpt?


Ben jij bijvoorbeeld iemand die alles weet van videosollicitaties? Persoonlijke presentaties? Profielfoto's? Of ben jij een echte LinkedINofiel? Lijkt het je leuk om erover te vertellen? Neem dan contact met ons op.

Kommentare


bottom of page