top of page

Hulp bij solliciteren

Solliciteren is niet makkelijk. Daarom is ALLES voor DIE BAAN er ook voor jou. Wij bieden hulp bij solliciteren. We geven je zoveel mogelijk gratis sollicitatietips, how-to's, inspiratie en een schop onder de kont. Maar wat als het je ook met al die tips en positieve energie niet lukt om DIE BAAN te bemachtigen waar jij een leuker leven door krijgt? Dan is er wat ons betreft nog steeds geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Er is namelijk een markt vol professionals die staan te trappelen om jou te helpen met hun specialisme. Of het nu cv's maken is, sollicitatiebrieven schrijven, coaching of training in sollicitatiegesprekken. Deze pro's vind je hier.

Image by Scott Graham

Cv en sollicitatiebrief (laten) maken

Female Photographer

Professionele profielfoto

Attentive Therapist

Sollicitatietraining

en -coaching

Handheld Camera

Professionele online presentatie

Consultation

Loopbaancoaching en loopbaanadvies

Studying in a Library

Omscholing/ carrièreswitch

Kan jij wel wat Hulp bij solliciteren gebruiken? Schakel EEN professional iN.

Hulp bij solliciteren nodig? Of je nu een cv wilt laten maken, coaching nodig hebt, baat hebt bij een goede profielfoto of iets anders, er is iemand voor te vinden. Maar hoe vind je nu de juiste hulp? Iemand die bij je past, niet te ver weg zit of waar je op afstand mee kan werken? Wij zijn zoveel mogelijk sollicitatiehulp-pro's in kaart aan het brengen. Kijk hieronder of je de juiste persoon voor jouw uitdaging kunt vinden. Want samen kom je verder. 

Hulp bij solliciteren op alle facetten

Praktische hulp bij solliciteren

Solliciteren lukt bijna nooit zonder cv. En een cv is anno nu geen wit A4'tje met zwarte letters in de volgorde personalia - opleidingen - werkervaring. Een slimme indeling zorgt dat de lezer binnen héle korte tijd ziet wat de essentie van jou als kandidaat voor deze functie is. Een samenvatting van wat jij kunt, nevenactiviteiten, resultaten, automatisering en -talenkennis mag ook een plek krijgen op het cv. 

 

Persoonlijke hulp bij solliciteren

Geen enkel geschreven document is zó verzadigd met clichés als de sollicitatiebrief. Van de aanhef, de inleiding tot de bodytekst en de afsluiting. Wie kent de saaie standaardzinnetjes niet? Solliciteren is onderscheiden. Dus clichés zijn verboden. Lees hoe je direct de aandacht pakt en de lezer steeds verder meeneemt in je brief. Ver genoeg om de brief met een glimlach op de stapel 'uitnodigen' te leggen.

Leren solliciteren

Hoe maak je de beste eerste indruk? Hoe bereid je je voor? Wat zijn goede antwoorden op lastige vragen? Wat kun je wel of niet zeggen of vragen tijdens zo'n gesprek? Wat is belangrijk bij een persoonlijk of een online gesprek? Wat trek je aan? Er is veel om aan te denken. En er zijn zenuwen. Hier vind je alle sollicitatietips voor een goede voorbereiding en een prettig gesprek. Zodat je eruit haalt wat erin zit: een tweede gesprek, of zélfs... DIE BAAN.

 

Hulp bij een goede online presentatie

Het invullen van je LinkedIn-profiel, het is een wetenschap geworden. Een goede profielfoto maakt ook een wereld van verschil. Een sollicitatievideo, een online cv? Het heeft er allemaal mee te maken hoe je online over komt. Want online is in de meeste gevallen de plek waar je de eerste indruk maakt. En die maak je maar één keer.

Hulp bij personal branding

Solliciteren is jezelf vermarkten. Je bent dus eigenlijk een merk. Pffft hoe werkt dat nou weer? Geen zorgen. Ook op dit onderdeel van solliciteren is er hulp. Je kunt een cursus personal branding doen, of een personal-branding fotoshoot. Laat je adviseren door de professionals en je bent weer een stapje dichter bij DIE BAAN.

 

Mentale hulp bij solliciteren

Als je een baan verloren hebt kan dat erin hakken. Misschien ben je weggegaan met een conflict en misschien was het wel niet eerlijk en niet gewenst. Of als je door ziekte of burnout moest stoppen. Hoe zorg je dat je dan stap voor stap weer terug aan het werk gaat? Hulp voordat je gaat solliciteren dus eigenlijk. Het is een heel proces en praten met een professional helpt altijd.

Hulp bij solliciteren: De Professionals aan het woord

Om jou een beeld te geven van al deze mensen en wat ze voor jou kunnen betekenen proberen we er zoveel mogelijk te spreken. Wij interviewen cv-makers, template-verkopers, fotografen van professionele profielfoto's, loopbaancoaches en nog vele andere professionals in de categorie hulp bij solliciteren. Lees hieronder de interviews waarin zij hun verhaal vertellen, hun beste sollicitatietips met je delen en leer ze een beetje kennen.

Bied jij ook hulp bij solliciteren?

Wat góed. Misschien lijkt het je leuk om meer te vertellen over de manier waarop jij werkzoekenden en sollicitanten helpt? Wij interviewen je graag. En ook een gastblog op deze site behoort tot de mogelijkheden. Wil je een bepaald onderwerp aan de kaak stellen, een succesverhaal delen, een vaste column? Of alleen maar genoemd worden in een van de categorieën sollictiatiehulp-professionals? Hoe dan ook. Als jij je bezig houdt met hulp bij solliciteren, willen wij met je in contact komen. Samen helpen we nog meer sollicitanten naar DIE BAAN.

bottom of page