top of page

Hulp bij Jouw online presentatie

Solliciteren gebeurt voor een groot deel online. Dus hoe jij je presenteert op het www is belangrijk. Je wil professioneel overkomen en echt iets van jezelf laten zien. Dan is een videosollicitatie bijvoorbeeld een goed idee. Pitch jezelf, je kwaliteiten en je talent op een manier waarbij je jezelf écht laat zien. Het goed inrichten van jouw LinkedIn profiel is ook heel belangrijk. En je kunt ook een online cv maken of een persoonlijke website met een portfolio om jezelf en je werk te presenteren. En als je dat lastig vindt, is er ook professionele hulp op dat vlak te vinden. No, worries: wij hebben al voor je gezocht. Hier vind je de professionals en tips die je kunnen helpen met een videopitch, het inrichten van LinkedIn en meer manieren om jezelf optimaal online te presenteren

Thomas Duiker

Videopitch waarmee je jouw kansen om aangenomen te worden 10x vergroot .
Thomas Duiker.webp

sophie de haan

Laat jouw LinkedInprofiel inrichten op een professionele manier.
e8d1ca_d6ee978ddec24a86a84e9eac14b8205a~mv2.jpg

Gabrielle De SAIN

Met het LinkedIn-pro(f) pakket helpt ze je aan meer waardevolle connecties via LinkedIn.
Gabrielle Trigger Tekst (002)_edited.jpg

Blink uit met een Videosollicitatie

Met een videosollicitatie blink je automatisch uit tussen een stapel brieven. Het vereist wat voorbereiding, oefening en misschien ook wel een aantal takes, maar dan heb je ook wat. Dit laat je in een videopitch zien, wat met een brief nooit zal lukken:

 

- Je presentatievaardigheid. Dus zeker in banen waar dit een onderdeel van het werk is, is een videosollicitatie een goed idee.

- Je kleding en uiterlijk. Je laat iets van je persoonlijke stijl zien en daarmee en stukje van je persoonlijkheid. Ook laat je zien dat je er verzorgd uitziet.

- Je houding en je lichaamstaal. En daarmee vertel je veel over je karakter. Ben je verlegen en onzeker of opgewekt en zelfverzekerd? Vooral als het je lukt om dat laatste te laten zien met een rechte rug en een een open houding vergroot je jouw kansen met een videpitch als onderdeel van je sollicitatie.

- Je interesse in de organisatie waar je solliciteert. Gebruik de video om te motiveren waarom bedrijf x je aanspreekt. Vertel waar je benieuwd naar bent en waarom je een match voelt.

- Je gevoel voor humor. De selecteur achterlaten met een glimlach is altijd een goed idee. In een sollicitatievideo heb je mogelijkheden voor grappige effecten en kun je jouw eigen aanstekelijke glimlach goed laten zien. 

Videopitch sollicitatie voor verschillende toepassingen

Als je een algemene videopitch opneemt, kan je deze voor meerdere sollicitaties gebruiken. Stuur hem altijd mee voor elke sollicitatie om een streepje voor te hebben op de concurrentie. Zet jouw pitch op LinkedIn of verstuur hem via de DM als je het idee hebt dat een bepaalde contactpersoon iets kan hebben aan jouw kennis en vaardigheden. Je kunt je pitch ook op YouTube delen of uploaden via de diverse sollicitatieportals. De selecteurs krijgen binnen enkele minuten een goede indruk van jou als persoon. In dit digitale tijdperk is het lastiger om die persoonlijke toch toe te voegen. Via beeld voelen mensen eerder een match op persoonlijk vlak dan via een motivatiebrief in officiële taal. Tot slot nog een tip: het is verstandig om jouw videopitch altijd op te volgen. Vraag na enige tijd hoe de pitch ontvangen is, en bevestig hiermee je interesse in de organisatie en/of de functie waar je op reageerde.

TIPS voor jouw professionele ONLINE PRESENTATIE

Help jij ook sollicitanten bij hun online presentatie?

Bij deze nodigen wij jou uit om contact op te nemen. We voegen je graag gratis aan deze pagina toe. Handig voor iedereen die op zoek is naar een goede videopitch of iets anders om sterker de arbeidsmarkt op te gaan. Lijkt het je leuk? Hier vind je het contactformulier.

bottom of page