top of page

Personal Branding

Bij solliciteren draait het om jezelf onderscheiden. Doe je dit strategisch, alsof je een merk bent, noemen we dat personal branding. Buzzword of niet, het kan je helpen als je het op de juiste manier doet. Volgens ons is dat vooral jezelf zijn. En dan expres. Wat maakt jou jou? Oké, zet dat dan bewust in om de leukste werkgevers te laten zien dat je bij hen past. Want als het goed is, vind jij die werkgevers zo leuk omdat jullie iets gemeen hebben.

 

Op deze pagina verzamelen we de blogs die te maken hebben met jezelf onderscheiden en personal branding.  

Personal Branding TIps

Je leest in deze blogs de beste personal branding tips en hoe je onderscheid maakt tussen jezelf en de concurrentie op de arbeidsmarkt. Het is een breed onderwerp. Het gaat over wie je bent als persoon en waarom dat aantrekkelijk is voor werkgevers. En ook hoe je dat dan overbrengt. Het kan met je persoonlijke presentatie zijn (uiterlijk, kleding) en ook via je sollicitatiedocumenten (brief en cv). Hoe verweef je persoonlijkheid in je sollicitatiebrief? En hoe laat je doorklinken in je cv hoe je bent als persoon? Wij hebben er ideeën over en delen ze hier in onze blogs. Ook vragen we professionals op het gebied van solliciteren en personal branding de hemd van het lijf over dit onderwerp. Dus houd deze pagina in de gaten als jij wil weten hoe jij het koren wordt en het kaf gedag zegt.

OEM.jpg

Personal Branding bij solliciteren

Gooi je persoonlijkheid in je sollicitatie. Vanaf het eerste contact tot en met het tekenen van het contract. Wij geven je personal branding tips voor elke stap die je zet naar je ideale baan. Zo kenmerkt jouw eigen taalgebruik je bijvoorbeeld als persoon. Maar ook je outfit en je cv-template. Als je hiermee aan de slag gaat moet je je eerst afvragen welke aspecten van jouw persoonlijkheid je in de kijker wilt spelen. Een onderzoekje naar jezelf kan daarom nooit kwaad. Hoe kijken anderen tegen mij aan? Klopt dat met mijn zelfbeeld? Kan ik voorbeelden bedenken om dit te illustreren? In de spiegel kijken, ook dat is personal branding

Horecabijbaan gezocht? Youbahn

Personal Branding Op de arbeidsmarkt

Personal branding is belangrijk als je een bedrijf hebt. Je bent je bedrijf en mensen doen zaken met jou. Daarom zet je jezelf neer als merk in de markt. Bij solliciteren is dat niet anders. Alleen nu zet je jezelf neer als merk op de arbeidsmarkt. Met kernwaarden, talenten, en jouw eigen kijk op de wereld. Waarom wil je die baan? Wat kan jij jouw nieuwe werkgever beloven? Waarom ben jij beter dan die andere kandidaat met dezelfde opleiding en ervaring? Dat is wat je laat zien met personal branding. Ze willen niet alleen je ervaring, vaardigheden en kennis. Ze willen jou als persoon. Omdat je een persoon bent die ze graag in hun team willen hebben. Je voegt meer toe dan vinkjes op de to-do lijst. Dat is personal branding.

bottom of page