top of page

Sollicitatiebrief schrijven: TIPs

Je bent goed in de baan waar jij op solliciteert. Maar pas als je dit ook schriftelijk kunt overbrengen krijg je de kans om erover te vertellen. Is dat eerlijk? Soms niet, en toch werkt het zo. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. Een sollicitatiebrief schrijven? Tips en inspiratie zijn dan wel welkom, denken wij. Hier delen we daarom ALLES wat we weten over dit onderwerp zodat jij een betere sollicitatiebrief kunt schrijven en je kansen vergroot op die uitnodiging voor DIE BAAN. 

Sollicitatiebrief schrijven op een onderscheidende manier

De plek waar je de meeste clichés tegenkomt? Juist. In een sollicitatiebrief. Natuurlijk is het voor een selecteur een ramp om steeds ongeveer dat zelfde regeltje te moeten lezen waardoor alle zin om verder te lezen als sneeuw voor de zon verdwijnt. "Op website x ontdekte ik vacature x. Omdat ik me zo aangesproken voelde, startte ik direct met deze sollicitatiebrief." Doe dit dus maar niet meer.

 

Het voordeel van deze veelgebruikte sollicitatieclichés is dat het niet supermoeilijk is om zo'n selecteur zijn wenkbrauwen op te laten trekken tijdens het lezen. Want dat is het doel. Onderscheiden en overtuigen. Een andere intro is het halve werk. Maar wat moet je nu zeggen dan? En hoe vul je dat A4'tje verder met echt interessante info over jezelf? Alles is toch al in het cv te lezen? Als je hier weinig ervaring in hebt is het ook erg lastig om een beetje origineel en waardevol uit de hoek te komen. Met onze sollicitatietips kom je verder. Want als je eenmaal weet hoe je het moet aanpakken, wordt het ook voor jou een stuk makkelijker om een goede sollicitatiebrief te schrijven

In 1x inschrijven bij alle uitzendbureaus in de regio.

Tips Om een Motivatiebrief te schrijven

Een motivatiebrief schrijven, is dat hetzelfde als een sollicitatiebrief schrijven? Ja. Het doel van een sollicitatiebrief is ook om te motiveren waarom jij de persoon voor deze vacature bent. En als het goed is motiveer je nog veel meer. Waarom jij bij dit bedrijf past, waarom het bedrijf bij jou past en waarom jij iets toevoegt in deze functie. Misschien ook waarom jij een leuke collega bent. Of waarom jij meer te bieden hebt dan de rest. Je motiveert erop los als het goed is.

Vaak zien selecteurs brieven waarin de schrijver het cv nog eens dunnetjes overdoet. In de trant van: "Ik heb hier-en-daar ervaring opgedaan en die-en-die opleiding gedaan met die stage. Dat sluit mooi aan op deze functie." Omdat dat zonde is van de kans die de motivatie- of sollicitatiebrief je biedt, vind je hier tips. Motivatiebrief schrijven op een manier dat het je cv juist aanvult, en niet herhaalt? Lees dan onze blogs over de structuur en de inhoud van de afzonderlijke alinea's. We delen waar je informatie en inspiratie vandaan haalt en wat een prettige structuur is. Woorden die je beter niet kunt gebruiken en hoe je inschat hoe formeel je moet klinken in deze brief.

Onze sollicitatiebrief schrijven tips komen van ervaringsdeskundigen die veel gesolliciteerd hebben, geselecteerd hebben en ook voor de kost honderden cv's en sollicitatiebrieven geschreven hebben. Heb jij een vraag die wij nog niet besproken hebben? We horen graag van je. En wie weet, zie je het antwoord in de vorm van een blog terug op deze pagina.

Baan in de horeca? Kijk bij Randstad.
bottom of page