top of page

De beste sollicitatietips

Op zoek naar de beste sollicitatietips om DIE BAAN te bemachtigen? Hou je vast aan je bijna kapotgesolliciteerde laptop, want wij hebben sollicitatietips voor je. Tips over brieven schrijven, tips over cv's maken, tips voor een onvergetelijke eerste indruk, wat je moet weten over online solliciteren, hoe je je onderscheidt van de concurrentie, waar je zoekt naar de mooiste banen en nog veel meer. We hebben al onze blogs onderverdeeld in onderstaande categorieën.

photo-1586281380349-632531db7ed4.jfif

Cv maken

photo-1596736146509-b468e77527fa.jfif

Online presentatie

Sollicitatiebrief schrijven

Personal branding

pexels-alex-green-5699475.jpg

Op sollicitatiegesprek

photo-1550177977-ad69e8f3cae0.jfif

Op zoek naar je droombaan

sollicitatietips Waarmee je jezelf onderscheidt

Je kunt veel te doen om jezelf in de kijker te spelen bij de juiste mensen, maar solliciteren wordt al snel een vervelende routine als het moet. En als het niet echt moet is het lekker makkelijk om in je comfortzone-baan te blijven zitten. Daarom willen we je inspireren. Als je beter wil moet je beter gaan. We laten je zien hoe je jezelf kunt onderscheiden. Hoe jij het koren wordt en zij het kaf. Hoe je bovenop de stapel terecht komt en steeds weer uitnodigingen voor gesprekken met de tofste werkgevers krijgt.

 

Dus. Een sollicitatiebrief is nooit zomaar een brief. Een cv geen simpele opsomming van je opleiding en ervaring. Als je het ons vraagt zijn het allemaal kansen. Wil jij de andere kandidaten ver achter je laten? Pak ze. Stuk voor stuk. En er is meer te doen. Een originele (online) presentatie dóet ertoe, en de manier waarop jij je voorbereidt op een gesprek ook. Een idee hoe je origineel uit de hoek komt? Bakken vol voorbeelden? Slimme vragen voor tijdens het gesprek? Een doordachte structuur in je brief? Wij hebben ALLES voor die baan.

 

Neem snel een duik in de beste sollicitatietips.  

ONLANGS TOEGEVOEGDE SOLLICITATIETIPS

sollicitatietips IN ALLE Categorieën

Sollicitatietips die je kunt gebruiken als je een cv gaat maken

Solliciteren lukt bijna nooit zonder cv. En een cv is anno nu geen wit A4'tje met zwarte letters in de volgorde personalia - opleidingen - werkervaring. Een slimme indeling zorgt dat de lezer binnen héle korte tijd ziet wat de essentie van jou als kandidaat voor deze functie is. Een samenvatting van wat jij kunt, nevenactiviteiten, resultaten, automatisering en -talenkennis mag ook een plek krijgen op het cv. 

 

Sollicitatietips die handig zijn als je een sollicitatiebrief gaat schrijven

Geen enkel geschreven document is zó verzadigd met clichés als de sollicitatiebrief. Van de aanhef, de inleiding tot de bodytekst en de afsluiting. Wie kent de saaie standaardzinnetjes niet? Solliciteren is onderscheiden. Dus clichés zijn verboden. Lees hoe je direct de aandacht pakt en de lezer steeds verder meeneemt in je brief. Ver genoeg om de brief met een glimlach op de stapel 'uitnodigen' te leggen.

Sollicitatietips voor het gesprek

Hoe maak je de beste eerste indruk? Hoe bereid je je voor? Wat zijn goede antwoorden op lastige vragen? Wat kun je wel of niet zeggen of vragen tijdens zo'n gesprek? Wat is belangrijk bij een persoonlijk of een online gesprek? Wat trek je aan? Er is veel om aan te denken. En er zijn zenuwen. Hier vind je alle sollicitatietips voor een goede voorbereiding en een prettig gesprek. Zodat je eruit haalt wat erin zit: een tweede gesprek, of zélfs... DIE BAAN.

 

Sollicitatietips voor een perfecte online presentatie

Je eerste indruk maak je anno nu niet meer persoonlijk. Je wordt gegoogeld en je sociale kanalen worden gescand. We hebben tips over een goed LinkedIn-profiel en wat je nog meer kunt doen om online een spetterende eerste indruk neer te zetten voor jouw 'doelgroep'. Want daar begint het mee. Wat willen zij van jou zien? En wat absoluut niet? Maak je een website over jezelf? Of heb je een portfolio van je werk online staan? Het komt allemaal aan bod.

Sollicitatietips voor personal branding

Als je aan het solliciteren bent, kun je jezelf zien als een merk dat in de markt gezet moet worden. De arbeidsmarkt in dit geval. Goede profielfoto's, een goede pitch waarin je aangeeft wat je te bieden hebt, de vormgeving van je cv... Het hoort allemaal bij personal branding. Wat kun je doen om van jezelf een sterk merk te maken? Wij gaan op zoek naar de beste sollicitatietips met betrekking tot personal branding. Stay tuned.

Sollicitatietips: netwerken hoort er ook bij

De meeste matches ontstaan via via. Netwerken is dus een belangrijk onderdeel van het vinden én bemachtigen van je droombaan. Hoe dat (net) werkt? We geven je tips waarmee je zowel on- als offline leert netwerken als de beste. Veel gesprekken voeren en zorgen dat iedereen op de hoogte is van wat jij wil. Dan wordt de kans steeds groter dat iemand de link legt tussen jou en je droombaan. Zo kan jij snel door met de sollicitatietips voor het gesprek.

SUGGESTIES VOOR SOLLICITATIETIPS?

De beste sollicitatietips zijn de tips die alle antwoorden op jouw vragen beantwoorden. Praktische tips die je direct kunt toepassen voor betere resultaten. Deze site is een groeiende database van alle sollicitatietips die aan die voorwaarden voldoen. Elke week vind je nieuwe berichten waarmee je je voordeel kan doen. 

 

Ben jij nu op zoek naar het antwoord op een specifieke vraag en je krijgt het maar niet gevonden? Wij horen dat heel graag. Want het gaat ons om jou. Wij weten dat jouw sollicitatieavonturen niet altijd leuk zijn. Het is een proces waarin je je af en toe super kwetsbaar voelt en waar je zelfvertrouwen hier en daar een fikse knauw krijgt. Wij willen dit graag makkelijker en leuker voor je maken. Dát is onze missie. Dus laat ons weten wat je lastig vindt. Wie weet schrijven wij de volgende sollicitatietip wel speciaal voor jou. 

bottom of page