top of page

TIPS Om Te ONTDEKKEN WAT JE WIL

Allemaal  leuk, die sollicitatietips en personal branding enzo, maar wat als je niet weet waarop je moet solliciteren? Dan heb je er nog helemaal niks aan. Eerst moet je je richting bepalen. Of minimaal een strategie bedenken hoe je gaat ontdekken wat je wil. Pas als je dat weet, weet je ook wat je nog nodig hebt om ervoor in aanmerking te komen. Misschien is er eerst nog een opleiding nodig of moet je op de een of andere manier ervaring opdoen om te starten in de branche of de functie die je wil. Is het überhaupt wel een baan wat je wil? Misschien wil je gaan freelancen of ondernemen?

 

Niets is zo vervelend als zoekende zijn naar wat je wil. Of... wij hopen je te helpen om dit om te denken het is een ontdekkingstocht waarbij je veel verschillende dingen uitprobeert. Eigenlijk is het wel leuk. Als je het gevoel een beetje kunt loslaten dat je het 'nu onderhand wel zou moeten weten' of 'alles op een rijtje zou moeten hebben' tssss van wie? Zegt het stemmetje in je hoofd dat je 'zonder doel in je leven minder voorstelt' of meer van die dingen? Laat je ego maar lullen. En maak er ondertussen een feestje van om te ontdekken wat je wil.

Ontdekken wat je wil is leuk

Je kunt gebruik maken van tools, loopbaancoaching, werkervaringsplaatsen en stages om dingen uit te testen. Je kunt contact opnemen met mensen die gave dingen doen en vragen stellen. Misschien kan je wel een dagje meelopen. Misschien willen ze je wel mentoren. Je kunt gelijkgestemden zoeken om een bakkie te doen. Misschien brengen jullie elkaar op ideeën. Of ga op onderzoek uit via je hobby's. Waarom vind je leuk wat je leuk vindt? Wat geeft je voldoening? Waar ben je goed in? Zijn dat dingen waar mensen je voor zouden willen betalen? Ontdekken wat je wil is een fantastische reis. Je gaat steeds ergens heen waarvan je denkt dat het daar leuk is. Wie houdt daar nu niet van? En wij doen alles om je naar je bestemming te helpen. Kansberoepen, tips en tools. We zoeken ze op en verzamelen ze hier.

Als je weet wat je wil geeft het rust en richting. Je kunt aan de slag. Op zoek naar vacatures, starten met een cursus, opleiding of studie. Maar wat we ons ook afvragen in deze categorie: is het maar 1 ding wat je wil? En moet je naar dat ene ding blijven zoeken? Of mag je meerdere dingen leuk vinden en ergens op uitgekeken raken. Of je verder ontwikkelen naar een volgende roeping. Staar je niet blind. Niks mis mee om heel veel uit te proberen, want daar zal je altijd wat uit leren. Maar houd het ontspannen. Maak er zeker geen stresstoestand van om te ontdekken wat je wil. En veroordeel jezelf niet omdat je het (nog) niet precies weet. Probeer ook rust te vinden in de situatie hoe het nu is. We hopen dat we je met deze blogs kunnen inspireren of een tool aan kunnen reiken waarmee jij verder komt in je zoektocht, al is het maar een heel stapje.

bottom of page