top of page

Cv maken: TIPs

Je gaat een cv maken. Wat is daar anno nu allemaal voor nodig? Een cv is niet meer wat het ooit was: een wit A4'tje met een opsomming van personalia, opleiding en ervaring in die volgorde. Wat dan wel? Een document waarin jij je onderscheidt van de rest en waar jij als kandidaat maximaal tot je recht komt. Voor deze vacature. Een selecteur weet binnen enkele seconden soms al genoeg. Hoe laat je die persoon binnen die korte tijd zien wie jij bent en wat zijn organisatie aan jou heeft? Aan jou de taak om de tijd dat hij jouw cv in handen of op het scherm voor zich heeft, te verlengen. Stukje voor stukje. Van: "Hmm interessant..." tot: "Deze krijgt een uitnodiging!" Want dát is het doel dat jij voor ogen hebt bij het cv maken.

Onderscheidend Cv maken: Tips & TOOLs

Onderscheiden is de kunst als je een cv gaat maken. De eerste seconden doe je dit met de looks van dit document. Een document waar op sommige momenten zoveel van afhangt, daar mag je wel wat aandacht aan besteden. Het mag er mooi uitzien. Het mag jouw stijl uitdragen. Kies voor overzicht, een goede indeling, maar maak het mooi en stijlvol. Een designprogramma dat goed te doen is? Of als jij jouw cv liever in Word maakt, hoe kom je dan aan handige templates? Welke verschillende indelingen kun je maken? Wat is mooi én leest lekker? Waar moet een foto aan voldoen om jouw cv te máken? Een cv maken is nadenken over al deze dingen.

Randstad Techniek .png

Tips BIJ cv maken met inhoud

Het ook wil ook wat, maar de inhoud is leidend als je een cv gaat maken. En om te zorgen dat de selecteur ook de gehele inhoud goed bekijkt is een slimme indeling belangrijk. Kies voor elementen die iets vertellen over jouw talenten. Behalve ervaring en opleiding mag je bijvoorbeeld ook resultaten benoemen. Doe het lekker concreet. Heb jij 30.000 euro bespaard met een procesoptimalisatie? Heb jij drie bedrijven gefuseerd tot één? Heb jij de omzet met 40% opgekrikt in een half jaar? Harde feiten waar je niet omheen kunt: niets werkt overtuigender. Het is een van de vele tips die je kunt gebruiken als jij je cv gaat maken.

Iedereen heeft eigen talenten en kwaliteiten. Hoe haal je ze boven water en zet je ze in de kijker op je cv? Een objectieve blik kan helpen en een slimme indeling doet wonderen. Weet je wat ook handig is? Voorbeelden. Als ervaren cv-makers hebben wij honderden verschillende cv's gemaakt. En we weten wat ervoor nodig is om orde te scheppen. We weten wat je kunt doen om je cv te resumeren. We weten hoe je te werk gaat als je gaten in je cv hebt. Of als je op verschillende soorten functies solliciteert. We weten hoe we je cv kunnen vullen als je alleen maar bij één bedrijf hebt gewerkt. En deze tips over cv maken delen we nu allemaal met jou. Omdat het tijd is dat jij achter die gave baan aangaat. Als je beter kunt, moet je beter gaan. 

Mis jij hier nog bepaalde cv maken tips? Een vraagstuk waar je niet uitkomt of een reden waarom je steeds afwijzingen ontvangt? Neem contact op. Wie weet kunnen we je helpen en deze tip delen met de lezers in de vorm van een blog.

bottom of page